Regelmatig spreek ik als vertrouwenspersoon of mediator mensen die op hun werk uitvallen door privéproblemen.
Werknemers die in scheiding liggen of relatieproblemen hebben zijn vaker ziek en presteren slechter. Hulp bieden als werkgever is dus zowel in het belang van de werkgever als werknemer.
Wat nou als je als werkgever zou meebetalen aan privéproblemen van de werknemer?
Een op de drie relaties loopt uit op een scheiding of einde samenwonen.
Waarom maken werkgevers niet een potje voor privéproblemen waaruit kosten betaald kunnen worden zoals een mediator, vertrouwenspersoon scheiding, relatie coach of Schip-traject (met een Schip-traject kan men inzichtelijk maken of de relatie te redden valt of niet of kan met als ex-partners transformeren naar partners in ouderschap) of zelfs een psycholoog. Want deze extra kosten zijn niet voor iedereen even makkelijk te dragen.
En hierdoor zou men namelijk kunnen voorkomen dat er ziekteverzuim ontstaat of een lagere productiviteit of spanningen op de werkvloer omdat er collega’s rondlopen met een kort lontje.
Werkgevers willen graag werknemers die duurzaam inzetbaar zijn en als werkgevers hierin zouden ondersteunen zou dit er wellicht aan bijdragen. Daarbij is er een personeelstekort in alle branches en werknemers kiezen niet alleen op basis van het hoogste salaris maar een sociale werkgever zou zeker een doorslaggevende reden kunnen zijn voor hun keuze.
Als er geld en ruimte zou komen om werknemers met problemen eerder te helpen dan worden ergere problemen in de toekomst mogelijk voorkomen en draag je als werkgever bij in een veilige en vooral ook sociale werk omgeving.
Zijn jullie op zoek naar een onderneming die bij dergelijke diensten, zoals mediation, vertrouwenspersoon scheiding en een Schip traject, zou kunnen ondersteunen neem dan eens een kijkje op mijn website.
Kan ik zelf uiteindelijk niet de juiste begeleiding aanbieden dan verwijs ik uiteraard door binnen mijn netwerk.
Reactie plaatsen
Reacties